14. kolo: Kuks - Bernartice 2:1 (2:0)

07.04.2014 06:30

Góly: Pojezdný, Vohnout T.

ŽK: Pišl

ČK: Pišl

Rozhodčí: Klečka - Zlámal, Matras

Diváci: 50

Sestava: Pospíšil - Picha (Hruška, Kopecký), Odvárka, Petera, Roman - Pojezdný, Pišl, Otava, Hudok - Felgr, Vohnout T.

 

V prvním jarním kole nám los přisoudil Bernartice, se kterými jsme na podzim vyfasovali pověstné "bůra". Ovšem každé utkání je jiné a to se v tomto zápase potvrdilo. Svojí premiéru v dresu Jiskry si odbyl Roman Hruška, který přišel na hostování z Týniště, ale nastoupil až ve druhém poločase. Řada hráčů chyběla, například Sýkora, zraněný Coufal se Staňkem, nemocný Kancnýř a také brankář Benček, kterého zastoupil Péťa Pospíšil.

Do utkání jsme vstoupili poměrně klidně, hra z naší strany nebyla až na výjimky zbrklá. Vidět byl poměrně kombinační fotbal, v obraně to šlapalo, záloha si chodila pro míče a vepředu zlobil útok. Šance přicházely sporadicky, ale nakonec jsme přeci jen byli odměněni, když Pišl vyslal Vohnouta, který loboval brankáře a dílo dokonal Pepča Pojezdný - 1:0. Druhá branka přišla o pár minutek později, když se opět po Pišlově přihrávce prodral k centru Felgr a Vohnout s první poslal Kuks do dvoubrankového vedení - 2:0. Hosté první poločas moc nezlobili a když už se dostali do šance, tak je lapil bezchybný Pospíšil.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s taktikou brzy neinkasovat a pokusit se vstřelit ještě nějakou branku. Velký zápas hrál David Otava, který byl na hřišti opravdu vidět. Spolupráce ve středu pole s Vláďou Pišlem mu určitě svědší. Tahoun mužstva měl za zápas několik vydařených akcí i pěkných kolmic na naše útočníky, ovšem většinou je zastavil zdvihnutý praporek. Zápas se dohrával v poklidu, když Kuks přišel na půli hřiště o míč a hosté po protiútoku využili svoje přednosti a po tvrdé střele z vápna snížili - 2:1. Poté už se Kuks začal soustředit hlavně na taktické zdržování a pokusit se držet míč, co nejdále od své svatyně. Vláďa Pišl to v nastavení trochu přehnal, když zakopl míč a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Ovšem zápas už se nám podařilo uhájit a připisujeme si zaslouženě tři body do tabulky.

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421