15. kolo: Malé Svatoňovice - Kuks 2:3 (1:1)

02.05.2016 17:01

Góly: 2x Balghouthi (první z pen.), Jiráček

ŽK: Kopecký, Odvárka, Staněk

ČK: -

Rozhodčí: Žerovnický - Turek, Matějka

Diváci: 50

Sestava Kuksu: Kopecký - Jiráček, Pospíšil (90. Kancnýř), Petera, Picha - Zlámal (62. Staněk), Vohnout, Prokůpek, Pojezdný (50. Roman, 88. Felgr) - Pišl (50. Odvárka) - Balghouthi

 

Jiskra měla před tímto duelem obrovskou motivaci, dostat se na druhou pozici. Stejnou možnost měli i domácí Svatoňovice, které si naopak svou pozici mohli upevnit před dotírajícími týmy.
Tým Kuksu přijel až na dva marody (Sýkora, Coufal) v plné sestavě. 
Do utkání jsme vlétli jako uragán, v první patnáctiminutovce jsme soupeře prakticky nepustili k míči. Na skákajícím terénu jsme si vytvořili i první vážnější šanci, po které museli domácí zasahovat pomocí faulu a Kuks dostal šanci dostat se do vedení. Tu využil Balghouthi, který s přehledem proměnil pokutový kop - 0:1. Netrvalo dlouho a po parádní akci Prokůpka se k zakončení dostal opět velmi aktivní Balghouthi a vsítil druhou branku, ke smůle Jiskry stál bohužel v ofsajdu a branka nebyla uznána. 
Domácí zahrozili první poločas pouze ojediněle, ale hned z jejich první šance dokázali srovnat, když si obrana Kuksu nestačila včas přebrat hráče a na pumelici domácího záložníka neměl Kopecký nárok - 1:1. Za tohoto stavu se šlo i do kabin. 

Během druhé půle Kuks prostřídal hráče, aby oživil sestavu a také hru. To se nakonec vyplatilo a po střele Balghouthiho šel Kuks podruhé v zápase do vedení - 1:2. Do konce zápasu zbývalo dvacet minut a zápas byl stále otevřený, což domácí moc dobře věděli a začali hýřit aktivitou, která vypramenila k chybě hostující obrany a po následné skrumáži došlo nakonec po Kopeckého faulu k pokutovému kopu. Kopecký mohl v tu chvíli být rád, že nebyl vyloučen, protože už jednu kartu měl za předešlé protesty. Míč na penaltový puntík si postavil domácí dlouhán, Kopecký vystihl směr jeho střely, ale byl krátký - 2:2. 
Čím více se blížil konec utkání, tím více se před oběma brankami přiostřovalo, došlo k mnoha strkanicím ve vápně a sudí Žerovnický musel krotit emoce obou týmů.
Pět minut před koncem zahrával Roman rohový kop, který hlavičkou usměrnil za záda brankáře Svatoňovic sváteční střelec Jiráček a propukla obrovská radost - 2:3. 
Dvě minuty před koncem ještě domácí stoper likvidačně sestřelil Romana a pro něho nejspíš sezóna skončila.

Jiskra si tak připsala tři body z nelehkého zápasu a posunula se na druhou příčku. V posledním kole hostíme na domácím hřišti Borovnici, která je beznadějně poslední. Utkání se uskuteční v neděli 8.5. od 13 hodin, diváci srdečně zváni!

(autor článku: Tomík)

Fotogalerie v podání klubového fotografa Ivo Rejchrta ZDE
 

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421