5. kolo: Kuks - Kunčice n/L 3:2 (0:2)

18.09.2017 12:38

Góly: Pišl, Coufal, Odvárka

ŽK: -

ČK: -

Rozhodčí: Žák - Turek ,Tryzna

Diváci: 50

Sestava Kuksu: Znamenáček - Jiráček, Nymsa F., Staněk, Pospíšil - Pojezdný, Zlámal, Bitnar, Odvárka - Coufal (86. Roman), Hušek (54. Pišl, 74. Kňourek)


Domácí, loňský účastník Okresního přeboru, se představili ve velmi dobrém světle. Úvodní oťukávací dvaceti minutovka přinesla po jedné šanci na obou stranách. Nejprve v 1. min. se proti střele hostujícího Petráka vyznamenal domácí brankář Znamenáček a na druhé straně v 7. min. 100% hlavičku domácího Pojezdného vychytal hostující brankář Chleborád. Postupem času hosté převzali iniciativu a ve 25. min. Adolf poslal do ulice míč Gazsimu, který obešel i brankáře a dostal hosty do vedení - 0:1.  Ve 39. min. vedli hosté již o dvě branky, když Kracík M. vyhrál u postranní čáry souboj s domácím Pospíšilem a postupoval sám na Znamenáčka a nemýlil se - 0:2.  Ve 42. min. mohlo být s domácími ještě hůře, když opět Kracík M. poslal do šance Gazsiho, ten však poslal míč těsně vedle domácí branky. V tuto chvíli by snad nikdo z přítomných diváků na tříbodový zisk domácích nevsadil ani korunu. Opak byl pravdou. V 54. min., domácí Pišl, který byl na hřišti sotva několik vteřin (neboť střídal) prostřelil Chleboráda - 1:2. Pak přišla 60. min. utkání, která patrně rozhodla o výsledku celého zápasu. Agilní Krejčík vybojoval míč na domácí polovině a šel sám na domácího brankáře Znamenáčka. Viděl však nabíhajícího zcela volného Gazsiho a tak mu přímo naservíroval míč na zlatém podnose. Gazsi,  zcela sám před domácí prázdnou brankou, mohl míč dopravit do sítě jakkoliv, neboť domácí rezignující brankář byl daleko a i obránci byli hodně mimo. Bohužel, ke smůle hostů a štěstí domácích, opřel se do míče (asi chtěl protrhnout síť) a jeho bomba skončila na tyči. Něco neuvěřitelného !!!!!!!!! Domácí ožili, jako kdyby je někdo polil živou vodou. A začali hostům zle zatápět.  Místo stavu zápasu 1:3 bylo rázem vyrovnáno. V 66. min. domácí srovnali skóre, když hostující Chlum se snažil zabránit střele domácího útočníka a změnil směr střely a poslal míč do vlastní sítě - 2:2. V 69. min. domácí Pišl trefil břevno hostující branky. Psychicky zdecimovaní hosté inkasovali i potřetí, když v 77. min. Odvárka prostřelil zeď při trestném kopu 3:2.  Hosté tak již po třetí v této sezoně vypili kalich hořkosti do dna (Lánov, Libotov, Kuks) a prohráli utkání, ve kterém nebyli daleko od bodového zisku. Ani v Kuksu nebyli horším mužstvem, spíše naopak, ale v průběhu zápasu těch chyb udělali více než domácí a sami šance nedokázali proměnit. 
 

Pavel Lipták (trenér): "při vší úctě k domácím, kteří mají mladé a běhavé mužstvo, prohráli jsme vyhrané utkání. Po velice dobře sehraném 1. poločase jsme zcela propadli v tom druhém. I když neuvěřitelná minela našeho hráče v 60. min. asi rozhodla celé utkání, nelze prohru svalovat jen na toto. 2. poločas byl z naší strany špatný. Hráči s takovými fotbalovými zkušenostmi, jaké máme v mužstvu, by měli některé herní situace řešit zcela jinak." 

 

Zdroj: (TJ Sokol Kunčice nad Labem)

 

Fotogalerie ze zápasu ZDE

 
 

 

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421