Muži: Bernartice - Kuks 3:0

13.06.2010 20:41

Góly: -

ŽK: Komárek

ČK: -

Diváci: 50

Rozhodčí: Louda

Sestava: Coufal - Materna, Pospíšil, Petera (Kašpar), Komárek (Skvrna) - Staněk, Čornanič, Roman, Benček - Felgr, Branda

 

  Po páteční prohře ve Chvalči čekal Kuks těžký kalibr z horních pater tabulky, a tím se staly Bernartice. Ti jsou nepříjemným soupeřem pro jakýkoliv tým, hrají na brejkové situace a dobře kombinují. Na podzim jsme je ovšem obrali o dva body, když jsme je udolali po pokutových kopech.

  Sestava se oproti pátku trochu upravila, ale kádr museli opět doplnit dva dorostenci a po delší době hrál i Kašpar a Skvrna. První poločas byl v režii domácích, kteří na Kuks nesmírně tlačili. Ve 25. minutě byl faulován domácí hráč ve vápně a sám postižený se postavil k pokutovému kopu, brankáře Coufala zachránila tyč a skóre se neměnilo. To už neplatilo ve 31. minutě, když z ofsajdového postavení vsítili Bernartice úvodní gól - 1:0. Hosté protestovali u rozhodčího, ale marně. O vyrovnání se mohl postarat Roman, ale jeho střela levačkou zazvonila na tyči překvapeného brankáře a skóre zůstalo stejné do poločasového hvizdu.

  Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a dobře jsme kombinovali ve středu pole. Došlo i k mnoha brejkům, ale nic vážného z toho nebylo. Po hodině hry přišla fotbalová paráda útočníka Bernartic, který z úhlu nádherně trefil pravý růžek branky - 2:0. V zápase bylo spoustu tvrdých zákroků, ale rozhodčí Louda šetřil kartami. Stoprocentní šance Kuksu přišla patnáct minut před koncem, ale Felgrovi z malého vápna střela vůbec nesedla. Poté se naskytla šance domácích, kteří jeli ve dvou na jednoho, vyměnili si mezi sebou míč a vracející se Skvrna, nešťastně srazil Maternu a hráč Bernartic si už jen pohrál s Coufalem - 3:0. To hlavní přišlo šest minut před koncem když Roman zahrával přímý kop a Pospíšil clonil ve zdi. Kuksovský bek dostal úder loktem do břicha od Knapa a dalo by se to nazvat jako likvidační faul. Sudí Louda, ale hráče nevyloučil ani nenapomenul a to rozhořčilo, jak hráče Kuksu, tak hráče z Lampertic, kteří přišli Kuks podpořit. Nicméně, domácí neměli dohrávat v jedenácti, ale rozhodnutí rozhodčího je vždycky to hlavní. Pak následoval zase faul na Maternu zezadu, ale to už rozhodčí ukončil zápas, aby nedošlo k dalším konfliktům.

  Kuks předvedl v Bernarticích sympatický výkon a mohl pociťovat křivdu, ale se zápasem se v tuto chvíli už nic dělat nedá. Děkujeme Lampertickým, že se nás zastali a doufáme, že to nandají Bernarticím i s úroky.

(Tomáš Roman)

Hráč zápasu: Petr Pospíšil

Smolař zápasu: Zdeněk Felgr

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421