Dorost: Kuks - Mostek 7:3

06.06.2010 19:44

Góly: 3x Coufal, Všetečka, Kriegler, Mikeš (z pen.), Pišl

ŽK: Všetečka, Coufal

ČK: Všetečka

Diváci: 70

Rozhodčí: Kött

Sestava: Prokůpek - Hlaváček, Přeučil, Roman, Picha - Všetečka, Pišl, Mikeš, Mareš - Kriegler, Coufal

Střídali: Dubecký

 

   Poslední zápas sezóny na nás čekal nejtěžší krok. Jednalo se totiž o šlágr kola mezi Kuksem a Mostkem. Pro Kuks bylo jediné řešení vyhrát zápas a umístit se tak na konci sezóny na prvním místě, jelikož jsme věděli, že Volanov zaváhal. Mostek měl také o co hrát, ale zápas jim nakonec nevyšel podle představ. Podzimní zápas vyhrál Mostek na svém hřišti 4:2. Nutno dodat, že v té době hráli za mostecký tým ještě Rychtera, Kolíbal či Dočekal. Nyní už k zápasu.

  První poločas začal opatrně. Hrálo se spíše, kdo s čím přijde. První šanci si vysloužili domácí, když Mikeš zahrával přímý kop. Hlušička jeho střelu vyrazil a dobíhající Coufal trefil pouze břevno. Psala se asi desátá minuta a hned z první šance mostečtí zaútočili. Neposedný míč před brankářem Prokůpkem uklidil do brány Petr - 0:1. Kuks jakoby byl opařen touto brankou a po chvilce inkasoval podruhé, když se po přímém kopu do míče opřel hlavou opět Petr - 0:2. Tato branka vyburcovala domácí, k velkému obratu. Ve 30. minutě zahrával ze strany přímý kop Roman, který stříleným centrem našel volného Coufala - 1:2. Po chvilce se do velké šance dostal opět Coufal, který nahrával Všetečkovi, a ten ve skluzu netrefil bohužel míč. Do kabin se přeci jenom šlo za vyrovnaného stavu. Mikeš zahrával rohový kop do kterého vlétl Coufal - 2:2. Nutno dodat, že rozhodčí pouštěl v prvním poločase dost faulů hostujícího týmu.

  Do druhého poločasu se vstoupilo s větší bojovností a touze po vítězství. Tu touhu měli určitě větší domácí, protože v pětapadesáté minutě skóroval nekrytý Všetečka a mohl si užít se spoluhráči radost u rohového praporku - 3:2. Poté přišli dva penaltové zákroky na Coufala a Všetečku, ale píšťalka sudího byla němá. Největší chyba rozhodčího teprve přišla. Mareš byl faulován zezadu a pokračovalo se dál. Hned následující zákrok našeho hráče už byl odpískán. Ležící Mareš nemohl hrát a pomalu vstával. Mezi tím Mostek zahrával standartku a hlavou střílel přesně zadák Mostku - 3:3. Domácí to v žádném případě nerozhodilo a bojovali dále. Na brankáře Hlušičku létalo spoustu střel, ale zatím nebyli gólové. To ovšem platilo jen pár minutek, protože v 70. minutě utekl po křídle Mareš, našel na vápně Krieglera, který zakončil nohejbalovým způsobem - 4:3. Kuks hrál druhý poločas hodně aktivně dopředu. Jedna přihrávka, druhá přihrávka, míč se dostal k Coufalovi, ten zavezl míč do vápna a byl faulován. Tento zákrok už musel rozhodčí písknout a diváci Kuksu mu mohli poprvé zatleskat. K pokutovému kopu se postavil Mikeš a poslal Hlušičku na druhou stranu - 5:3. Kuksovské hřiště se proměnilo v tu chvíli ve střelnici, branek nebylo stále dost. O další branku se zasloužil brankář Prokůpek, který výkopem našel přesně Coufala, ten si objel mostecký slalom a zvýšil - 6:3. Tato branka vypadala trochu komicky vůči mosteckým, ale vládli opravdu tropické podmínky a někteří hráči už toho měli plné zuby. Poslední slovo měl druhý nejlepší střelec dorostu Pišl, když vyslal střelu ze šestnáctky a Hlušička na ni nedosáhl - 7:3. Musím podotknout, že Mostek si nezasloužil takový příděl branek a odehrál v Kuksu dobré utkání.

  V tomto zápase nebudeme dávat nejlepšího hráče ani smolaře. Celý tým makal na 100% až do konečného hvizdu. Dobrý výkon předvedl Coufal, který se blýskl třemi góly a pak Hlaváček, který skvěle zaskočil na postu obránce za potrestaného Kopeckého. Chtěl bych poděkovat našemu fanouškovskému táboru ze Dvora Králové a okolí a skalním fanouškům Kuksu, že s námi měli po celý rok trpělivost. Dne 26.6. bude brigáda a po ní následuje zakončení sezóny oslavou prvního místa. Nic než Kuks...

(Tomáš Roman)

Hráč zápasu: Coufal

Smolař zápasu: Všetečka

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421