Radvanice - Kuks 1:2

20.03.2010 11:07

Góly: Mareš, Benček

ŽK: -

ČK: -

Diváci: 15

Rozhodčí: Novotný (Odvárka)

Sestava Kuksu: Klevcov - Pospíšil, Roman, Staněk, Šimek - Kopecký, Pišl, Mareš, Komárek - Vohnout, Coufal D.

Střídali: Kriegler, Benček, Všetečka, Materna, Rűcker


Info o zápase...

    Další přípravný zápas odehráli hráči Kuksu na umělé trávě v Trutnově s týmem Radvanic. Zápas hraný za umělého osvětlení přilákal i několik diváků, kteří přijeli podpořit Kuksovské borce.

    Zápasu se zúčastnili hráči dorostu i chlapů a jako výpomoc byl pozván brankář Jakub Klevcov a bývalí útočník dorostu Marek Odvárka. S týmem se navíc v tomto zápase rozloučil Jiří Vohnout, který bude na jaře oblékat dres týmu z Rudníku. Hned od začátku se hráči Kuksu snažili kombinační hrou držet míč leč v kombinované sestavě byla předváděná hra poněkud nepřesná a soupeř byl nebezpečný především z brejků po ztrátách míče při rozehrávce Kukských hráčů.

    Kuks dostal do vedení Mareš po krásné přihrávce od Pišla, který ho našel křížnou přihrávkou na velkém vápně. Mareš si posunul míč a lehce překonal brankáře na vzdálenější tyč. Soupeř se snažil několikrát zahrozit, ale obrana v čele s vynikajícím brankářem byla téměř bezchybná a tak soupeře do větší šance nepustila. Po několika neproměněných šancích Coufala, Krieglera, Všetečky a Vohnouta se tak šlo do kabin za stavu 1:0 pro Kuks.

    Druhý poločas začal tak jak končil první. Hráči Kuksu se tlačili do zakončení, ale jejich počínání v útočné fázi bylo téměř zoufalé. A tak z nenápadné šance se podařilo Radvanicím vyrovnat. Centrovaný míč do vápna netrefil hlavou Roman a z ničeho nic stál hostující útočník sám před brankářem, kterého se štěstím překonal za přihlížení obránců. Soupeři se začalo více dařit a obdržený gól zanechal psychické následky na hráčích Kuksu, kteří v následujících minutách se štěstím přečkali několik dalších šancí soupeře. Po několika střídáních při pokusu o oživení hry se hráči Kuksu dostali opět do tlaku a jen díky nemohoucnosti útočníků byl stav zápasu stále 1:1. Nakonec se však štěstí přiklonilo na stranu Kuksu. Když útočník Coufal zatáhl míč do vápna a naservíroval na malé vápno nabíhajícímu Benčekovi, který uklízel do prázdné brány několik minut před koncem zápasu.

    Chceme poděkovat našim hráčům za výkon, který nebyl ideální, ale i tak dokázali soupeře přehrávat a nakonec vsítit rozhodující gól. Soupeři tak přejeme více štěstí v dalších zápasech. Příští zápas změří Kuks síly s Lamperticemi.

(Karel Benček)

 

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421