Muži: Dolní Kalná "B" - Kuks 3:1

16.08.2009 20:00

Góly: Tauchman, Jiřička, Kodýtek - Vohnout

Žk: Zezulka, Lukeš, Jiřička T.

Čk: -

Diváků: 90

Rozhodčí: Hertl

Sestava Kuks: Pospíšil - Otava, Petera, Komárek, Staněk - Kopecký, Čornanič, Vohnout, Špůr - Kašpar (Benček), Čuda (Dvorský)

Sestava D. Kalná B: Vaněk - Stránský, Zezulka, Tauchman, Šimůnek - Kodýtek, Přiklopil ,Šus, Sobotka (Jiřička) - Kodýtek (Vaněk), Lukeš (Benecký)

 

   Nedělní odpoledne patří fotbalu a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Krásné počasí spolu s krásným hřištěm v Dolní Kalné přivítalo soupeře z Kuksu. Dolní Kalná B je pro tento rok ve 4. třídě nováčkem, neboť museli na úkor svého A týmu sestoupit ze 3. třídy do 4. Před zápasem tedy byli jasnými favority, na hřišti to ale zase tak znát nebylo. Na tento zápas se přišla podívat necelá stovka diváků.

   První poločas se hrál pohledný a kombinační fotbal. Tvořili se šance na obou stranách, ale soupeř měl přece jen o něco větší převahu než my. Fotbalisté z Dolní Kalné B ale dokázali v prvním poločase proměnit pouze jednu z šancí. Když po levé straně utíkal domácí útočník, snažil se ho zblokovat Komárek hrající na pravé obraně, ale míč ho nešťastně líznul, změnil směr a vyběhnutý gólman Pospíšil už nedokázal na tuto situaci zareagovat - 1:0. Zanedlouho se mohlo skóre utkání měnit podruhé. To když rozhodčí Hertl pískl spornou penaltu, kterou "zavinil" Komárek. K míči se postavil jeden z hráčů Dolní Kalné, ale kopl ji tak nepřesně, že netrefil ani bránu, a tak Pospíšil nemusel vůbec zasahovat.

   Druhý poločas toho ukázal víc než ten první. Oba týmy vystřídali, ale ukázalo se, že domácí šťastněji. Jejich útočník se prosmýkl po pravé straně,vystřelil, ale rána mu vůbec nesedla. I když to vypadalo, že Pospíšil má míč pod kontrolou, nebylo tomu tak. Nešťastně si míč popíchl nohou a tak skončil až za bránou - 2:0. Třetí gól padl záhy. Po levé straně přišel centr na penaltu, kde stál úplně samotný hráč a střelou do prázdné brány se nemýlil - 3:0. Byla to fatální chyba obrany. Kuks si alespoň trochu vylepšil reputaci, když vstřelil svou první branku v ročníku. Autorem gólu byl Jiří Vohnout, bývalý dorostenec, který se v seniorském dresu trefil vůbec poprvé. Vohnout se po menším zmatku v obraně soupeře nejlépe zorientoval, vzal si míč na nohu a z velkého úhlu prostřelil gólmana Dolní Kalné B - 3:1.

(Staněk Michal)

Hráč zápasu: Pospíšil

Smolař zápasu: Čuda

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421