Muži: Kuks - Radvanice B 3:0

23.08.2009 19:00

Góly: Benček, Kopecký, Materna

Žk: Farský, Seňko, Šolc

Čk: -

Diváků: 20

Rozhodčí: Burian

Sestava Kuks: Vít - Pospíšil, Čornanič, Materna (Skvrna), Roman - Komárek (Kopecký), Vohnout, Benček, Špůr, Felgr (Dvorský) - Staněk

Sestava Radvanice BKubeček - Rutkay, Seňko, Výrostko, Schazler - Maixner, Farský, Holeček (Středa), Šolc - Sládek, Poslt

 

   Ke svému mistrovskému utkání nastoupili na domácí půdě hráči z Kuksu, jenž ve 3. kole hostili Radvanice B. Oba týmy zaujímali po 2. kole poslední dvě příčky v tabulce s 0 body na kontě. Radvanice B mají ale horší skóre i výkony, a tak byl před utkáním větším favoritem Kuks. A dával to najevo hned od první minuty.

   První gól padl jen pár minut po zahajovacím hvizdu. Po faulu jednoho z hostí se k přímému kopu postavil dorostenec Roman a vyslal krásný centr na Benčeka, který poté vystřelil ke vzdálenější tyči a nedal gólmanovi šanci - 1:0. Do konce druhého poločasu byl viděn fotbal s mnoha šancemi na obou stranách. Radvanicím ale chyběla finální koncovka a tak ani jednu z šancí nevyužila. To se ovšem nedá říct o Kuksu. Psala se asi 35. minuta, když Kopecký dostal před velkým vápnem míč, zpracoval ho a poté vyslal na bránu takové rekomando, že ho gólman nestačil ani podepsat. Krásnou střelou z 20ti metrů se trefil pod břevno a vyběhnuvšího gólmana tím nemile zaskočil - 2:0.

   Druhý poločas se hrál ve stejném rytmu jako ten první. Radvanice B ale ani tentokrát nevyužili žádnou ze svých šancí a tak si Kuksovští mohli v klidu dojít pro další gól. Ten měl na kopačkách obránce a sváteční střelec Luboš Materna, který si naběhl do prostoru, dostal pas a střelou z voleje rozvlnil síť hostí po třetí - 3:0. Do konce zápasu se už nic jiného nestalo a tak si Kuks vybojoval první 3 body do tabulky.

   Zápas na hřiště přilákal zhruba 20 fanoušků, kteří mohli vidět celkem kvalitní fotbal i několik různých změn. První z nich bylo postavení Staňka na pozici útočníka, který leč odehrál celkem povedený zápas, nebyl s výkonem spokojen. Další abnormálií byla kapitánská páska. Po zranění kapitána Komárka převzal břemeno Pospíšil, který při své vůdcovské premiéře dovedl Kuks do vítězného konce. Na závěr ještě musíme pochválit gólmana Víta, který si vychytal první letošní nulu. K této gratulaci musíme samozřejmě zahrnout i celou obranu.

 (Michal Staněk)

Hráč zápasu: Benček

Smolař zápasu: Felgr

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421