12. kolo: Kuks - Lánov 1:2 po pen. (0:1)

04.11.2019 14:09

Góly: Coufal

Penalty: 2-3 (Roman, Lustig)

ŽK: Coufal, Roman, Kopecký, Lustig

ČK: -

Rozhodčí: Tandler - Kovář, LAIK

Diváci: 50

Sestava: Kopecký - Baláž, Roman, Staněk, Pospíšil - Cibulka (61. Hušek), Lustig, Pišl, Vágner (83. Vršecký) - Coufal, Farhani (70. Zilvar)

 

Na utkání, kdy do Kuksu dorazí lídr tabulky s Lánova jsme se moc těšili, navíc dorazili i fanoušci hostů a svými emocemi přispěli i fandové Kuksu. Zápas měl jasného favorita, jak už bylo psáno v úvodu, utkal se lídr s outsiderem. 

Úvod utkání patřil jednoznačně hostům, kteří na borce z Kuksu vletěli jako uragán a vyprodukovali jeden útok za druhým. Obrana Kuksu odolávala, srazila několik nebezpečných střel i centrů, byla vidět opravdu velká obětavost a odhodlání držet se soupeřem krok. V 15. minutě hosté rychle rozehráli autové vhazování, míč nacentrovali do vápna, kde byl nekrytý Havránek a na přední tyč otevřel skóre - 0:1. Vyrovnat mohl vzápětí z přímého kopu Roman, ale branku minul zhruba o metr. O chvíli později mohli hosté odskočit na dvoubrankový rozdíl, ale akce byla nakonec přerušena faulem na Kopeckého, který si z utkání odnesl hned několik šrámů. Terén byl těžký, a tak se nešetřilo souboji a také skluzy. Po jednom z těch nešetrnějších zákroků Romana na Havránka vznikla strkanice, ale rozhodčí Tandler vše vyřešil napomenutím na obou stranách a kartu obdržel samozřejmě také faulující hráč. Do přestávky už se nic zajímavého nestalo.

Do druhé půle jsme ani nevymýšleli nikterak taktiku, spíš jsme se snažili více zapojit střední záložníky, kteří byli první poločas celkem mimo hru, vůbec první půli jsme to hráli spíše obrana - útok, nebyla tam žádná mezihra. To se ve druhé půli zlepšilo a Kuks byl po jedné akci odměněn vyrovnávací brankou, když se prosadil Coufal, který si elegantně obhodil Tučka a míč dopravil do odkryté svatyně - 1:1. Po vyrovnávací brance byli hosté celkem zaskočeni a od té chvíle se hrálo převážně mezi vápny obou týmů, ten tlak neměli hosté tak velký jako v půli první. Velké možnosti přidat druhou branku měla obě mužstva z přímých kopů. Hosté se zastřelovali, domácího Pišla vychytal skvělým zákrokem Tuček. Utkání bylo pro domácí hodně náročné, a tak jim pomohlo, že mohli vystřídat tři čerstvé hráče, kteří si vedli dobře a soupeře na hřišti určitě pozlobili. Velkou šanci měl právě střídající Hušek,ale mířil mimo. V závěru zápasu se Pišl zatáhl mezi stopery a bránili jsme remízový stav. Třešinkou na dortu mohl být pas Pišla na Coufala dvě minuty před koncem, ale střela druhého jmenovaného skončila na boční síti. 

Utkání tak skončilo překvapivou remízou 1:1 a poprvé v sezóně jsme si mohli okusit pokutové kopy. První sérii penalt oba týmy proměnili, ve druhé vychytal Tuček Pišla, Lustig ještě vykřesal naději, ale Kopeckému se nepodařilo chytit penaltu Horákovi a hosté tak brali o bod navíc.

V zápase s Lánovem jsme si dokázali, že hrát se dá s každým, nově složený tým se stále postupně sehrává a věříme, že na jaře to bude výsledkově o poznání lepší, ale ještě předtím zakončíme podzim 10.11. na půdě Černého Dolu. 

 

Hvězda zápasu: Lustig

Smolař zápasu: nikdo

 

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421