23. kolo: Černý Důl - Kuks 3:5 (2:1)

10.06.2019 07:49

Góly: 2x Hušek, Lustig, Pišl, Čapek

ŽK: Lustig

ČK: -

Rozhodčí: Seidel - LAIK, LAIK

Diváci: 50

Sestava: Staněk - Zilvar, Jarůšek (46. Lustig), Roman, Pospíšil - Vágner, Čapek, Otava, Vršecký - Hušek, Pišl

 

Na předposlední zápas sezóny jsme vyjeli ve 12 hráčích. Polovina týmu měla v nohách sobotní turnaj v malé kopané, ale zápas do Černého Dolu jsme si přijeli užít, zahrát si fotbal bez ohledu na výsledek.
Začátek zápasu jsme měli senzační, když se krásnou střelou prosadil uzdravený Hušek - 0:1. Domácí vyrovnali po čtvrt hodině hry, když si slabší chvilku utkání vybral Staněk a jeho nejistý zákrok potrestal Pavlíček - 1:1. Kuksovští dopředu většinou útočili pouze se 2-3 hráči, ale i tak jejich šance byli nebezpečné. Velkou šanci měl Otava a také Hušek, ale žádná ze střel se neujala. Na druhé straně naopak po závaru ve vápně a nepříjemné teči jednoho z hráčů Jiskry, skončil míč v síti - 2:1. 
Do druhé půle jsme si řekli, že více podpoříme útok a určitě nesložíme zbraně. Vystřídán byl nuceně Jarůšek, který musel do práce a nahradil ho další z uzdravených hráčů, Lustig. Jeho kvalita a především důraz byly na hřišti velmi znát, neboť nejprve vyrovnal svou druhou brankou v zápase Hušek a skóre otočil právě Lustig - 2:3. O pět minut později bylo zase vyrovnáno, když si Pavlíček udělal z celé obrany včetně brankáře Jiskry slalom a vyrovnal - 3:3. I pro něho to byla druhá branka v zápase. 
Hráčům Kuksu ale se vydařila poslední desetiminutovka zápasu. Nejprve se prosadil Pišl a vzápětí přidal pojistku Čapek - 3:5. V tuto chvíli jsme vedli o dvě branky, ale domácí nás hodně tlačili. Tady lze zmínit, že nás opravdu podržel brankář Staněk, který napravil zaváhání při prvním gólu a nakonec i díky jeho přesným zákrokům jsme možná trochu překvapivě zvítězili v Černém Dole 3:5!

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421