24. kolo: Kuks - Horní Maršov 3:2 (1:2)

18.06.2019 09:24

Góly: Pišl, Staněk, Roman

Bez karet.

Rozhodčí: Gotwald - LAIK, LAIK

Diváci: 43

Sestava: Všetečka - Staněk, Roman, Lustig, Pospíšil - Nymsa, Otava, Gorol, Vágner - Hušek, Pišl

 

Do posledního zápasu jsme nastoupili v jedné z našich nejsilnějších sestav, jediným minusem bylo, že jsme neměli na střídání žádného hráče, ale hosté na tom byli stejně. V parném sobotním počasí vstoupili jednoznačně lépe do utkání hosté, když se po jednom z centrů hlavou prosadil nikým nehlídaný Karlík - 0:1. O pár minut bylo ještě hůře, když si hráči Maršova narazili míč ve vzduchu a dělovkou pod víko se prosadil kanonýr Daniel Haider - 0:2. Domácí i přes nepříznivý stav působili poněkud klidně a věřili, že s nepříznivým výsledkem se dá určitě něco udělat. Navíc Maršov je tým, který hraje fotbal 90. minut, což nám vyhovuje, protože i my chceme hrát fotbal a ne nakopávanou. Kontaktní branku vsítil nejlepší střelec Jiskry Kuks Vláďa Pišl, když jeho skrytá skákavá střela skončila za hostujícím brankářem. 
Do druhé půle jsme si něco řekli a evidentně jsme to začali plnit. Hosté měli sice několik závarů, ale většinou byly zblokované, šly mimo tři tyče nebo je bezproblémově lapil Všetečka. Na druhé straně jsme měli také pár pokusů na vyrovnání, ale zakončení Pišla a Huška hlavou, ani střela Vágnera v bráně neskončila. Vyrovnávací branka Kuksu se nakonec rodila pasem Otavy na Staňka, který běžel s balónem nikým neatakován téměř od půlky. Když se blížil k hranici vápna, natáhl a jeho střela skončila v síti - 2:2. Velká radost pro našeho svátečního střelce. 
Vyrovnaný stav 2:2 už se zdál být jasný a vše spělo k penaltovému rozstřelu, ale poslední akce Kuksu skončila rozhodující třetí brankou a otočené skóre bylo dokonáno. Nymsa se na polovině soupeře zbavil kličkou jednoho soupeře, předložil Romanovi, který v závěru podpořil útok, přehodil si míč z levé na silnější pravou nohu a poslal míč ke vzdálenější tyči - 3:2.
V utkání, ve kterém jsme nezachytili začátek nakonec vítězíme 3:2 a za poslední tři zápasy jsme získali 9 bodů. Bohužel ani skvělý závěr jara nás nám nezajistil 4.místo a končíme se ztrátou dvou bodů za Bernarticemi na 5. místě. 


Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421