6.kolo: Kuks - Prosečné 4:2 (1:0)

22.09.2019 13:30

Góly: 2 Roman (druhý z pen.), Coufal, Neubauer

ŽK: -

ČK: -

Rozhodčí: Tichovský - Kmitovská, Lebeda

Diváci: 30

Sestava: Kopecký - Baláž, Staněk, Roman, Hušek - Cibulka (46. Slabý), Neubauer, Pišl, Vágner - Coufal, Farhani
 

Fotbalisté Kuksu si v 6. kole připsali první body do tabulky. Výhra se však nerodila vůbec jednoduše. Těsně před zápasem přišly dvě "omluvenky", a tak se muselo improvizovat se sestavou, na což už jsme zvyklí. Kostra týmu však zůstala stejná jako v předešlém utkání v Pilníkově. 
Hosté přijeli do Kuksu také v oslabené sestavě, neboť avizovali, že v sobotu měli nějakou "zapíječku" a cestou do Kuksu posbírali vše co má dvě nohy po příkopech a vyrazili.

V první půli se toho příliš moc nedělo, byl to takový boj od vápna k vápnu, hosté se snažili o nahrávky a kolmé pasy po zemi za obranu, domácí naopak sázeli na delší balóny na útočné duo Coufal - Farhani. Bohužel ani jednomu z týmů se příliš nedařilo dostat se do zakončení. Do vedení šli se štěstím domácí, když po přímém kopu Kuksu brankáří hostí míč propadl za brankovou čáru - 1:0. Hosté kousali posledních pět minut v pvní půli, kdy měli řadu šancí po přímých a rohových kopech. Vše bylo naštěstí ubráněno, především díky jistému Kopeckému v bráně.

Do druhé půle vystřídal Slabý nachlazeného Cibulku. Styl hry jsme chtěli trochu změnit a hrát více po zemi. Bohužel jsme byli zaskočeni nástupem hostů, kteří hráli hodně aktivně a odměnou jim byla vyrovnávací branka, kdy se po dlouhém míči za obranu dostal jeden z útočníků a hlavou přeloboval vyběhnuvšího Kopeckého, který možná míč lízal, ale už nedokázal zabránit tomu, aby došel do branky - 1:1. Tato branka nás celkem zchladila a bylo ještě hůře, když hosté zužitkovali jeden z rohů a nikým nehlídaný vytáhlý stoper otočil skóre na opačnou stranu - 1:2. V minulých zápasech by s námi tato situace zamávala, tentokrát jsme však zbraně nesložili a bojovali dál, načež jsme byli odměněni. Coufal se hnal sám na brankáře a byl faulován v pokutovém území. Bohužel se ošklivě zranil a musel za lajnu. Kuksáci penaltu s přehledem proměnili a vyrovnali zápasový stav - 2:2. I přes bolest nohy se Coufal vrátil na plochu a to se vyplatilo, neboť po jedné ze střel či centrů brankář hostí neudržel míč a Coufal ho nekompromisně napálil do branky - 3:2. Na konečných 4:2 za pár minut zvýšil Neubauer a Kuks už byl velice blízko třem bodům. V závěru zápasu ještě jeden z hostí zřejmě neunesl stav na tabuli a surovou hrou způsobil jednomu z domácích tržnou ránu nad okem, poté už sudí Tichovský zápas ukončil a domácí Jiskra se tak mohla radovat z prvních tří bodů.
 

Hvězda zápasu: David Coufal (vítězný gól)

Smolař zápasu: David Coufal (zranění)

 

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421

TOPlist