Bernartice - Kuks 0:1 (0:1)

16.10.2011 20:20

Góly: Coufal

ŽK: Staněk, Coufal, Mikeš

ČK: Roman

Diváci: 40

Rozhodčí: Dytrych, Langer

Sestava: Prokůpek - Roman, Petera D., Odvárka, Picha - Pišl, Majoroš, Mikeš, Staněk (Pospíšil) - Klust (Texl), Coufal (Felgr)

 


   Tuto neděli vyrazila Jiskra do Polského pohraničí J. Na cestu do Bernartic jsme vyrazili v početné sestavě a sebou jsme si vezli krom dobré nálady ze slunečného počasí také fanouškovskou podporu. Úsměv na tváři zmizel několika hráčům hned po příjezdu do Bernartic, když vylezli z vyhřátých aut do mrazivého krkonošského počasí a nezahřála je ani pozvánka od domácích pořadatelů o jakýsi „horký“ pramen a okolní bahenní lázně. Po zjištění, že díky prasklému vodovodnímu potrubí se nebude topit, nepoteče sprcha a vodu k pití si můžeme nabrat v nedalekém potoce rozhodčí Dytrych zahájil zápas.

    Jak už je poslední dobou zvykem nastoupili jsme v rozestavení 4-4-2 s obnovenou brankářskou premiérou Prokůpka, který zastoupil Pavla Klíže. Ten má z posledního zápasu v Hajnici svalové zranění a sezona pro něho předčasně skončila. V úvodu utkání jsme zaskočili domácí aktivním napadáním a domácí si s naší hrou dlouho nevěděli rady. Již po několika minutách hry se dostal do své první gólové šance Coufal, ale jeho střele chyběla razance a především přesnost. Hned z výkopu od branky jsme domácím opět sebrali míč a po krásné kombinační akci po trase Odvárka, Roman, Mikeš, Coufal, Pišl byl posledně jmenovaný hráč faulován těsně před vápnem a z přímého kopu nechal Mikeš vyniknout domácího brankáře, který míč pouze vyrazil a z následnou dorážku zablokovali domácí obránci. Nápaditá hra hostů, kteří se snažili kombinovat a hráli především přes kraje hřiště dělala domácím obrovské problémy a tak další šance na sebe nenechali dlouho čekat. Další 100% šanci zazdil Klust, když si naběhl na přihrávku za obranu od Vládi Pišla a jeho přízemní střelu na zadní tyč výborně chytil domácí brankář. Štěstí s domácími hráči však nevydrželo dlouho a z další akce už se radovali hosté. Pišl, který hýřil aktivitou našel kolmým pasem mezi obránci Coufala a ten po vyhraném souboji s brankářem uklízel míč do prázdné branky 0:1. Hosté se po vstřeleném gólu nepochopitelně stáhli a jako by přestali hrát. Domácí vycítili šanci a po nesmyslném pokusu o offsidovou past uháněl domácí útočník na Prokůpka, který včasným vyběhnutím zmařil první velkou šanci domácích. Z následného výkopu se dostal do brejku Majoroš s Klustem, ale prvně jmenovaný nezpracoval těžkou přihrávku a následný pokus o střelu již zablokoval domácí obránce. Hned z rozehry domácí dlouhým pasem překvapili hostující obranu a se střelou z úhlu měl hostující brankář plné ruce práce. Do další šance hostů se řítil Klust, který po zaváhání domácí obrany při rozehrávce a pasem za obranu od Romana uháněl sám na domácího brankáře…k zakončení mu však chybělo půl krok. Poločas se tak dohrával za neustáleho tlaku hostí, kteří si vypracovali do poločasu ještě několik šancí.

   Do druhé poločasu jsme nastoupili beze změn v sestavě, pouze krajní záložníci si vyměnili posty a s pokyny držet míč, vstřelit další gól abychom se více zklidnili a pomoci gólmanovi k vychytané nule. U domácích v šatně však nejspíše rozlívali živou vodu a do druhého poločas vstoupili více než aktivně. Začali přehrávat hostující hráče ve středu pole a dostávali se tak do nebezpečných příležitostí, které s přehledem řešil hostující brankář popřípadě obránci. Tak jak je již zvykem hosté s přibývajícím časem začali více komentovat výroky rozhodčího a přestali se věnovat hře, se kterou byli v prvním poločase tak úspěšní. Domácí si začali více věřit a frustrovaní hosté, kteří cítili křivdu vůči některým neodpískaným zákrokům začali chybovat a po špatné rozehrávce ve středu hřiště se míče ujal domácí hráč, který udělal kličku dvěma hráčům hostů a ve snaze zastavit jeho další postup ho nesmyslně fauloval Roman. Rozhodčí, který do té doby dával karty pouze za mluvení ukázal hostujícímu obránci rovnou červenou kartu. To vzbudilo na hřišti velký rozruch vzhledem k předcházejícím soubojům, za které nepadla ani žlutá karta nebo nebyli posouzeny jako faul. Přísné vyloučení tak znamenalo změnu taktiky a první střídání. Ze hry odstoupil Coufal, ze kterého si domácí obránci v druhém poločase udělali spíše otloukána a nahradil ho Felgr, který svou důraznou hrou v následujících minutách trápil obranu domácích. Hra se po vyloučení hostujícího hráče moc nezměnila. Domácí pokračovali v obléhání hostující branky a hosté chodili do rychlých brejků, ve kterých vynikal především Majoroš, který mohl dát během druhého poločasu několik branek avšak všechny jeho střelecké pokusy lítali všude možně jen nemohl trefit branku. Hosté se snažili kouskovat hru aby se domácí nedostali do tlaku a tak se na hřiště ještě podívali Texl, který střídal dobře hrajícího Klusta a Pospíšil, který nahradil Staňka, který si přijel do Bernartic nejspíše povídat s asistentem rozhodčího. Domácí v závěru ještě zvýšili tlak na hostující obranu, ale díky skvěle chytajícímu Prokůpkovi a v jednom případě i za přispění tyče Kuks uhájil jednogólové vítězství a tak si hostující hráči mohli po závěrečném hvizdu po nevydařeném zápase v Hajnici opět zakřičet vítězný pokřik.

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421