Kuks - Hajnice 3:4 po pen. (3:2)

03.09.2012 10:30

Góly: Majoroš, Felgr, Vohnout

ŽK: Odvárka, Coufal, Roman, Kopecký, Vohnout J.

ČK: -

Penalty: (2:3) Picha, Roman

Rozhodčí: On tam nějaký byl?

Diváci: 70

Sestava: Kopecký - Roman, Staněk, Odvárka (Pospíšil), Picha - Majoroš, Prokůpek, Pišl, Felgr (Materna) - Coufal, Vohnout J.

 

   V dalším soutěžním zápase do Kuksu přijel soupeř z nedaleké Hajnice. Na derby dorazilo mnoho fanoušků avšak bohužel pro domácí většina z nich přijela se soupeřem a navíc do utkání nemůže nastoupit playmaker Jiří Mikeš, který se během dopoledne zranil a domácí trenér Benček tak musí narychlo měnit sestavu.

   Do prvního poločasu domácí vlétli s odhodláním rychle rozhodnout a již po několika minutách se dočkal svého prvního gólu v nové sezoně Majoroš když si naběhl na odražený míč od hostujícího obránce, kterým z rohu velkého vápna přeloboval hostujícího brankáře 1:0. Na další gól se nečekalo dlouho po několika závarech před oběma brankami se hra poněkud uklidnila natolik, že domácí gólman Kopecký se nechal ukolébat hrou a téměř z poloviny hřiště ho přeloboval hostující záložník 1:1. Domácím vrátil vedení o pár minut později po kombinaci ve středu hřiště Felgr, který přetlačil svého obránce a lehce píchl do míče mimo dosah brankáře 2:1. Do poločasu však hosté stihli ještě vyrovnat zásluhou nedorozumění v obrané součinnosti kdy Kopecký nevyběhl proti míči a v souboji tělo na tělo zátahl Majoroš soupeře ve vápně tak nešťastně, že z toho byl pokutový kop, který hosté bezpečně proměnili 2:2. Aby toho však nebylo málo stejné výhody se těsně před koncem dočkali také domácí a svůj premiérový gól po návratu z hostování vstřelil Jiří Vohnout 3:2.

   Do druhého poločasu domácí přeskupili obranou řadu doufajíc zkvalitnění obranné činnosti, ale tak jak skončil první poločas začal druhý. Hosté se opět dlouhým nákopem dostali do brejku a domácí gólman završil svůj nevydařený den dalším penaltovým prohřeškem 3:3. Několik dalších šancí na obou stranách hráči nevyužili a tak se šlo na penalty, ve kterých větší vůli po vítězství prokázali hráči soupeře a tak si nakonec z Kuksu odvezli o bod víc.

   Bohužel pro naše mladé mužstvo, které neustále sbírá zkušenosti byl tento zápas velkým ponaučením jak se poprat s nepřízní osudu když rozhodčí zápasu zcela nezvládne svou roli a místo toho abychom se soustředili na svůj výkon a dokázali soupeře přetlačit bojovností většina hráčů se neustále dohaduje s rozhodčími, soupeřem a leckdy i mezi sebou.

 

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421