Kuks - Úpice "B" 2:3 po pen. (1:0)

04.09.2011 20:13

Góly: Mikeš (z pen.), Coufal

Penalty: 1:3 (Odvárka)

ŽK: Roman, Pišl, Staněk

ČK: -

Diváci: 60

Rozhodčí: Janota J., Nývlt L., Kalenská

Sestava: Klíž - Picha, Prokůpek, Petera D., Roman - Pišl (Komárek), Majoroš, Mikeš (Kopecký), Staněk (Materna) - Coufal, Klust (Odvárka)

   Domácí hráči Kuksu nastoupili do zápasu s jediným cílem a to uhrát proti soupeři z Úpice, co nejlepší výsledek a na svém hřišti získat 3 velmi cenné body do tabulky.

   Do prvního poločasu vstoupili domácí trochu s ostychem, který neměl dlouhé trvání a hráči se brzy otrkali a držení míče bylo v jejich roli. Nejdříve Honza Klust neproměnil šanci, kdy stál sám proti brankáři, ale míč mu odskočil a jeho střela směřovala nad bránu. Avšak v 38. minutě byla odpískána penalta po nedovoleném zákroku na Jirku Mikeše, kterou sám Jirka proměnil. Domácí se tedy ujali vedení 1:0. V dalších minutách přicházeli ze strany domácích další a další šance, které se bohužel nepovedli proměnit, a které rozhodli o průběhu celého zápasu. Po proměnění těchto šancí by domácí celek odskočil do vedení 3:0 a zápas by byl rozhodnut. Hosté také měli určité šance, kterými domácím hrozili, ale Ti statečně a s bojovností čelili jejich nátlakům. Po 1. poločase byl tedy stav 1:0 pro domácí celek. 

   Do začátku druhého poločasu domácím šlo o udržení jednobrankového náskoku, ale soupeř vycítil únavu a nepohodu z neproměněných šancí prvního poločasu a zaútočil. Po přímém kopu a hlavě zcela nekrytého hráče byl poprvé prostřelen domácí brankář Pavel Klíž a stav byl vyrovnán - 1:1. Domácí se nechali tímto gólem rozhodit a naděje na vítězství se pomalu u některých hráčů vytrácela. Po pár minutách domácí inkasovali další gól po střele z vápna a hosté se dočkali vedení - 1:2. Však domácí dále bojovali a v 83. minutě přišla ze strany domácích zasloužená branka. Tomáš Roman poslal Kubu Kopeckého, který centroval na Davida Coufala a ten umístil míč za záda brankáře. V předposlední minutě mohl rozhodnout utkání Coufa, ale brankář hostů byl proti. Po 90. minutách byl tedy stav nerozhodný 2:2 a na řadu přišli penalty, po kterých bohužel Kuks podlehl Úpici 2:3 po penaltách.

   Celý zápas byl plný bojovnosti a odhodlání, ale únava se na hráčích projevila, protože hráči hráli skoro v 31°C, tudíž pohyb na hřišti byl velmi vyčerpávající. Tým může být rád, že si do své tabulky připisuje alespoň 1 bod. Děkujeme divákům, že si našli cestu do Kuksu a bavili se fotbalem. 

 

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421