Muži: Chvaleč - Kuks 5:1

12.06.2010 12:45

Góly: Roman

ŽK: Mareš

ČK: -

Diváci: 30

Rozhodčí: Herák

Sestava: Prokůpek - Kopecký, Pospíšil, Roman ,Šimek (Komárek) - Novotný (Mareš), Čornanič (Špůr), Benček, Texl - Felgr, Pavlov

 

  Po první jarní výhře zavítal Kuks k dalšímu zápasu do Chvalče, zápas se hrál netradičně v pátek, neboť byl přeložen kvůli špatnému terénu. Na podzim jsme doma Chvaleč porazili v gólové přestřelce v poměru 6:4. Nyní k zápasu.

  První poločas začal oťukávanou, kdo s čím přijde. Kuks za první poločas mnoho nevytěžil. Největší šance končily vysoko mimo branku nebo se střela sotva dokutálela do brány, prostě koncovka katastrofální. To se nemohlo říct o našem protějškovi, který našel recept na naše kluky. První branku vstřelily po douhém nákopu na útočníka, a ten v klidu zakončil - 1:0. Poté se hra odehrávala uprostřed hřiště, ale nic důležitého se nenaskytlo. Ve 35. minutě došlo k dvoubrankovému vedení chvalečských, když zužitkoval jeden z hráčů hlavou přsně kopnutý rohový kop - 2:0. Do konce poločasu spadla ještě jedna branka a opět do kuksovské sítě. Po závaru před brankou se odrazil míč k nekrytému hráči Chvalče a Prokůpek byl bezmocný - 3:0. Tímto stavem skončil první poločas.

  Do druhého poločasu nám trenér řekl, aby jsme byli více důrazní, jak v soubojích, tak v zakončení. Hra se trochu zvedla, ale šancí stáůe nepřibývalo. Na polovině hrál skvěle Benček, který odehrál dobrý zápas, ale zbytek týmu skřípal ve švech. Nakonec se Kuks dočkal také branky, když se k přímému kopu postavil Roman a překvapil vyběhnutého brankáře - 3:1. Za dalších pár minutek mohlo být ještě líp. Dorostenec Mareš si potáhl míč po straně, objel si protihráče a přihrával na penaltu, kde byl osamocený Pavlov, ale bohužel ho zradil nepříliš dobrý terén. Hned z následující akce se potvrdilo pořekadlo "nedáš, dostaneš". Hráč Chvalče centroval ze strany a útočník mu sbíhal do vápna, ale Prokůpek si bohužel vrazil míč nešťastně do brány - 4:1. Domácí měli nakonec ještě jednu gólovou situaci a tu proměnili, když šli v přečíslení tři na dva a nebyl pro ně problém vstřelit branku - 5:1.

  Za výkon ve Chvalči bysme se měli stydět, takový fotbal jsme nepředvedli za celou sezónu, sice už se v tabulce nemáme kam pohnout, ale trochu života do toho fotbalu by to chtělo.

(Tomáš Roman)

Hráč zápasu: Benček

Smolař zápasu: Prokůpek

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421