Muži: Hajnice - Kuks 1:2

23.09.2009 21:44

Góly: Špůr, Čornanič

ŽK: Materna

ČK: -

Diváci: 50

Rozhodčí: Říha

Sestava: Coufal - Otava, Roman, Mikeš, Pospíšil (Materna) - Jarůšek (Dvorský), Špůr, Čornanič, Benček -Staněk (Kašpar), Vohnout

 

   Kuksovští borci nastoupili k dalšímu mistrovskému utkání a to nezvykle ve středu. Los rozhodl, že soupeřem bude Spartak Hajnice, která byla před vzájemným utkáním na 6. příčce. To co ale předvedli na svém hřišti snad ani nebyl fotbal a ukázali, že si tuto příčku rozhodně nezaslouží.

   Kuks na to vlítl už od začátku prvního poločasu. Soupeře takřka nepustil k bráně a když jo, tak tam operoval dorostenec Coufal, který si v zápase zahrál na postu brankáře. První gól přišel celkem brzy. Po nenápadné akci zkusil vystřelit na bránu Špůr. I když střela neměla dostatečnou razanci, do sítě přece jen doplachtila. Míč totiž brankáři domácích skočil těsně před rukama a tak neměl moc šancí - 0:1. Poločas se už jen dohrával, i když v nevyrovnaném počtu. Jeden z domácích totiž viděl po druhé žluté kartě i červenou a tím svůj tým příliš oslabil.

   Rozhodčí Říha zapískal začátek druhého poločasu. Hajnice i Kuks se dostávali do šancí malých i větších. Kuksovští chtěli za každou cenu dát druhý gól a uklidnit si tak pozici v zápase. To se ale nestalo, ba naopak. Vyrovnání se dočkala Hajnice. Útočník se prokličkoval mezi čtyřmi obránci a nakonec přehodil i samotného gólmana Coufala - 1:1. Kuks se ale rozhodit nenechal a po pár minutách opět strhl vedení na svou stranu. Při standartní situaci rozehrával Roman, který vystřelil přízemní dělovku přímo na bránu. Domácí brankář ale míč neudržel ve svých rukavicích a tak dorážející Čornanič poslal svůj tým opět do jednobrankového vedení - 1:2. Hajnice byla značně otřesena, ale tlačili stále víc a víc. Několik šancí vychytal bravůrně Coufal, který byl v zápase velmi jistý. Atmosféra houstla hlavně v hajnických řadách. Projevilo se to i druhou červenou kartou. Tu dostal kapitán domácích za protesty vůči rozhodčímu. To už se ale schylovalo k úplnému konci a zisku dalších tří bodů do tabulky v kolonce TJ Jiskra Kuks.

(Michal Staněk)

Hráč zápasu: Coufal

Smolař zápasu: Mikeš

 

Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421