Muži: Kuks - Bernartice 2:1 po pen.

26.10.2009 14:08

Góly: Vohnout

Penalty: 3:1 (Petera, Vohnout, Malý)

ŽK: Malý

ČK: -

Diváci: 50

Rozhodčí: Janota, Káník

Sestava: Vít - Šimek, Petera, Čornanič, Pospíšil - Komárek, Malý, Špůr (Staněk), Kopecký - Texl (Jarůšek), Vohnout

V nedělních odpoledních hodinách jsme v Kuksu přívitali Bernartice, které k nám zajížděli určitě s nějakým respektem. Zápas řídil rozhodčí Janota. K zápasu příhlíželo desítky fanoušků. Důvěru dostal i tentokrát od trenéra Benčeka dorostenec Kopecký, který byl dnes určitě z jednou z hlavních postav celého dění. Ale teď už k zápasu.

Hned ve 2. minutě se objevil Kopecký sám až na samém hrotu a ačkoliv byl v tísni dvou obránců, tak trefil pouze břevno. O několik minut později to vypadalo, že jeden z mladých hráčů Bernartic chce vzít vše na sebe, brilantně si projel tři hráče Kuksu a najednou byl sám před Zdendou Vítem, který dnes opět čaroval. Obrana Kuksu byla bezchybná, ale nakonec v prvním poločase inkasovala z nenápadné akce branku. Bernartice ale naše borce touto brankou nakopli a Kuks začal zase útočit, zejména Kopecký a Komárek, kteří dnes skvěle zásobovali přihrávkami náš útok. Po jednom průniku byl faulován právě Kopecký, ale sudí Janota byl klidný. Na druhé straně došlo k podobnému konfliktu a sudí opět ukázal hrajeme dál. Do kabin se šlo tedy za nepříznivého stavu 0:1.

Do druhého poločasu vlétli naši na plac se jedním hráči v poli víc, jelikož v prvním poločase byl jeden z bernartických vyloučen. Ve druhé půli došlo i k jedné změně na straně domácích, ze hry odstoupil zraněný Špůr a nahradil ho Staněk. Zhruba dvacet minut se hrál svižný fotbal nahoru a dolu, což se divákům líbilo ale poté přišla rána pro Bernartice. Sudí Janota je poslal do devíti a tak Kuks chtěl využít dvojitou přesilovku a vrhl všechny síly do útoku. Po jednom závaru běžel Vohnout po lajně s míčem, najel si doprostřed a poslal takový centr na teč, který se natěstí pro Kuks dokutálel až do brány - 1:1. Branka padla zhruba 8. minut před koncem a tak už oba týmy spíše dohrávali utkání, které za normální hrací doby skončilo 1:1.

První se na pokutový kop postavil Petera a vystřelil k tyči. Po něm si míč postavili ještě Vohnout a Malý a oba kopli penaltu s přehledem. Za Bernartice kopal jako první jejich kapitán a střela se nevešla málem ani do sítě za brankou, druhý hráč hostů vymetl šibenici a na třetího řada nevyšla, jelikož Kuks se nemýlil ani jednou a tak mohl slavit 2 body.

(Tomáš Roman)

Hráč zápasu: Petera

Smolař zápasu: Šimek


Kontakt

Roman Tomáš

TJ Jiskra Kuks
Kuks 84
okres Trutnov
544 43

721 521 421